keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Puistatuskakku

Pyynnöstä tein makean taatelikakun, jonka hiilihydraattipitoisuus on varmaankin jotain miljoonan gramman luokkaa. Ei siksi, että se kiinnostaisi, mutta haimaparkaani hieman säälin, joka ei toimi lainkaan. Siksi en itse kakkua syönyt kuin seitinohuen siivun ja olihan se toki hyvää. Ja hirveän makeaa. Ihan puistatti.
1 pkt taatelia
1½ dl vettä
200g luomuvoita
2 luomumunaa
3½ dl mantelijauhetta
½ dl kookosjauhoa
1 luomubanaani
1 tl soodaa
1tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa
Ripaus luomuvaniljaa
Kiehauta taateli vedessä pehmeäksi. Kippaa taikinakulhoon kera sulatetun voin ja vatkaa viileäksi. Räiskyy muuten mukavasti, joten lienee syytä valita korkealaitainen astia. Tai matala, jos tykkää siivoamisesta <3 Kun taateli-rasvayhdistelmä on mukavan kuohkeaa ja jäähtynyttä, niin vatkaa mukaan munat ja banaani. Lopuksi jauheseos. Asettele taikina voideltuun ja "jauhoitettuun" vuokaan. Tässä tapauksessa käytin "jauhoina" hasselpähkinäjauhetta. Paista uunin keskitasolla, 175 asteessa noin 45 minuuttia.


7 kommenttia:

  1. Luuletko, että tää pysyis kasassa hiukan vähemmillä jauhoilla vai pitäiskö sitten lisätä munia... ? Mietin myös, miten tästä saisi vähän vähemmän ätläkän. Olit laittanut päärynää johonkin uudempaan kakkuun, jos banaanin korvaisi sillä, ei välttämättä olisi niin makea. Kyllähän munienkin lisääminen blandaa, mutta toisaalta rakenne ei välttämättä ole hyvä.

    Elämän suuria kysymyksiä :-D

    VastaaPoista
  2. Olen tuotekehitellyt tätä sen verran, että tuo banaani ehdottomasti pois :) Samoin olen hylännyt soodan ja vaihtanut sen yhteen lisälusikalliseen leivinjauhetta. Voitakaan ei tarvita noin huimaa määrää :D

    Jauhoa olen "uskaltanut" vähentää puoli desiä ja tämän vähennyksen sitten kompensoin yhdellä munalla.

    Jestas, että tämä on melkoista viilaamista :D

    VastaaPoista
  3. Okei, hienoa! Mulla on tuoreita taateleita joista meinasin jotain täntapasta keitellä... :-)

    VastaaPoista
  4. Taatelikakkuahan pitaa saada jouluksi!! Tassapa varteenotettava resepti, jalleen. Oletko tuotekehitellyt tata sitten sen pitemmalle, kuin mita edellisessa kommentissasi mainitsit?

    Tulin tanne etsimaan joululeivonnaisia, varsinkin 'torttuja', niitakin varmaan pitaa kokeilla... pipareita tein toisella reseptilla tanaan, eika ollut ihmeellisen makuisia. Pitaisi varmaan kokeilla sun viritelmaa :D

    Postailepa piakkoin jouluisia herkkuja taas, mina jaan odottelemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy parkkeerata keittiöön, kun palaan lomalta kotiin :)

      Poista
  5. Minä tein Meriä mukaillen http://monkeyfood.net/2011/12/03/taatelikakkua-paleotallaajille/

    kotikotona niin, ettei ollutkaan kookosjauhoja. Laitoin vastineeksi pari rkl perunajauhoja, ja kakusta tuli täydellinen ja viljansyöjät ihastuivat siihen jopa enemmän kuin minä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä kokeilla joskus. Kiitos :)

      Poista